10 tips til et hurtigere boligsalg

Er børnene fløjet fra reden mangler I noget der er større? Der kan være mange grunde til, at man gerne vil sælge sin bolig. Fælles for et boligsalg er, at det kan tage lang tid at finde de rette købere. For at hjælpe dig og processen for et salg videre i den rigtige retning, er der her samlet 10 tips, som kan hjælpe dig godt på vej.

1. Ryd op

Alfa og omega i et huskøb er, at køberen skal kunne visualisere sig selv i dit hjem. Derfor bør man altid rydde op, sortere, smide ud og organisere inden en fremvisning. En personlig stil kan nogle gange være en stopklods for købere, hvis de ikke kan visualisere deres egne ting i hjemmet.

2. Gør rent

Alle elsker et rent hjem – inklusiv potentielle købere. Et rent hjem virker indbydende og lækkert og giver potentielle købere lyst til at udforske hjemmet.

3. Mal

Mal rummene hvide, så rummerne bliver lysnet og løftet. Den hvide maling giver et rigtig godt visuelt indtryk og kan få rum til at virke større end hvad de egentlig er. Den gør det samtidig lettere for købere at forestille sig deres egne ting i hjemmet.

4. Finish

Det gør rigtig meget, når man lige får fikset de små huller i væggen eller får rettet den hængende havelåge. Et flot finish er med til at løfte huset og giver en overordnet helhed af huset.

5. Det udvendige

For at potentielle købere overhovedet gider at tage et nærmere kig på huset, skal det udvendige spille maks. Førstehåndsindtrykket er meget vigtigt. Derfor kan en tur i haven være en god idé inden fremvisningerne.

6. Facade

Brug tid på at rengøre og male facaden, hvis den trænger. Det er nemlig også med til at gøre huset indbydende og spændende for køberne.

7. Taget

Vidste du, at en tagrensning og en eventuel omgang tagmaling kan forlænge levetiden på et slidt tag med 3-10 år, alt afhængig af tagets tilstand.

8. Dekorér og forskøn

Det skaber samtidig et godt helhedsindtryk, når de små ting som frugt i frugtskålen eller friske blomster i vaser står fremme. Det skaber liv i hjemmet.

9. Lys

Forsøg at lukke så meget lys ind som muligt til en fremvisning. Huse kan sommetider blive fravalgt på mængden af lysindfaldet. Derfor bør du tænde lys i alle mørke kroge. Det får samtidig huset til at fremstå behageligt at være i.

10. Forstå køberen

Forstå de potentielle kunder ved at indsamle informationer om dem. Har de for eksempel børn, kan du prøve at inddrage børn i indretningen. Det kan du for eksempel gøre med tegninger på køleskabet eller en bamse i værelset, som kunne fungere som et børneværelse.