Derfor skal du designe dit eget spisebord

Spisebordet er et samlingspunkt for familien. Det er her, hele familien samles til et måltid mad efter en lang dag. Men spisebordet bruges til meget mere end det. Det er også her, børnene laver lektier, forældrene arbejder, familien spiller spil og meget mere. Spisebordet er altså et meget vigtigt møbel i den moderne indretning – uanset om man har en spisestue eller spisebordet står ude i køkkenet. Det er derfor også essentielt at man investerer i et ordentligt spisebord – et spisebord af høj kvalitet, som både er pænt år efter år og som kan håndtere det meste. Det er en god idé at designe dit eget unikke spisebord i form af et plankebord, så du får et bord, der ikke mindst passer ind på den tilgængelig plads, men som også passer ind i den øvrige indretning.

Når du designer dit eget plane spisebord, har du alle muligheder for at tilpasse bordet til dine personlige præferencer – helt ned til de mindste detaljer. Der er her både tale om størrelse, træsort, antal planker, oliebehandling og bordben, så du får et helt unikt spisebord.

Når du skal vælge antallet af planker, kan du vælge mellem én, to eller tre planker, alt efter hvilket udtryk, du ønsker til dit bord. Hvis du gerne vil have én sammenhængende bordplade, skal du vælge én, men ellers kan 2 eller 3 planker også give et smukt og mere rustikt look.

Når du skal træsort samt oliebehandling, handler det virkelig om, hvor mørkt, du gerne vil have at bordet skal være. Du kan f.eks. vælge eg med en hvid oliebehandling for et helt lyst bord eller røget eg med en mørk oliebehandling for et helt mørkt bord – eller du kan vælge eg med en mørk oliebehandling for et bord, der ligger lige i midten.

Når du skal vælge størrelsen på bordet, er tommelfingerreglen, at der mindst skal være 110-120 cm afstand fra væggen til bordet, så der er god plads til spisebordsstolene. Det er derfor en god idé lige at måle området, hvor spisebordet skal stå, så du ikke kommer til at bestille et bord, der enten er for stort eller for lille.

Når du skal vælge bordbenene, handler det om at vælge nogle, der både passer ind i den øvrige indretning samt ikke fylder alt for meget – især ikke, når man ikke har den store plads at gøre godt med.

Du kan designe dit eget unikke planke spisebord lige her: https://planke-bord.dk/.

Med et unikt plankebord har du ikke kun et bord, der passer perfekt ind i din indretning og pladsen, der står til rådighed. Du får også et bord, der kan håndtere det meste. Du skal ikke være bange for at lade dine børn sidde og lave lektier eller tegne ved det – og du skal heller ikke være bange for revner eller ridser. En træbordplade kan nemlig nemt slibes, så alle disse små kærtegn hurtigt kan fjernes igen. Derudover får du også et bord, der er pænt år efter år. Det kræver blot en oliebehandling og så er bordet faktisk helt som nyt.