Det skal du huske på, når du køber en brugt bil

Uanset hvad du køber, så er ansvaret ene og alene dit – og det er især gældende, når du skal ud at investere i en brugt bil. Det er derfor essentielt, at du forbereder dig godt og grundigt, når du tager ud til en brugtvognsforhandler. Vi har her samlet nogle tips til, hvad du skal huske på, når du skal ud at købe en brugt bil.

Gennemgå bilen grundigt

Når du har fundet frem til en bil, som kan være interessant, er det meget vigtigt at du gennemgår bilen grundigt. Det er her en god idé at tage ud og kigge på bilen i godt vejr, så du kan se, om bilen lever op til både beskrivelse og billeder. Her bør du bl.a. tjekke om dækkene er slidt ens, om der er tydelige skader og der er tydelig rust og om både lys og ventilation virker som det skal. Det er også en god idé at stille en masse spørgsmål til sælger om f.eks. tidligere ejerforhold, servicebog og eventuelle skader. Sælgeren skal desuden kunne dokumentere, hvor mange kilometer bilen har kørt samt hvordan bilen er blevet vedligeholdt. Sidst men ikke mindst skal du også sikre dig at sælger kan fremvise den originale registreringsattest, da det er din garanti for ejerskab (det er dog oftest kun relevant ved en privat sælger).

Prøvekør bilen i minimum en halv time

Du bør aldrig købe en bil, som du ikke har prøvet af først. Det er nemlig under prøvekørslen at du kan finde ud af, om du sidder godt i bilen, om der er nogle mislyde eller andre irritationsmomenter i forbindelse med f.eks. gearskifte eller pedaler. Det er problemer, som du ikke har en chance for at finde, hvis du ikke tager en prøvekørsel. Din prøvekørsel bør vare minimum 30 minutter, og du bør tage en køretur på minimum 20 km, som strækker sig på både by og motorvej. Hvis du oplever fejl under prøvekørslen, kan du enten bede sælger om at fikse fejlene inden du køber bilen eller du kan bede om et nedslag i prisen.

Undersøg restgæld

Det er altid en god idé at undersøge om der er restgæld i bilen. Den følger nemlig med bilen, så du kan ende med at hænge på den, hvis sælgeren ikke indfrier gælden.

Tjek priser på markedet

Det er en god idé at lave lidt research hjemmefra for at finde ud af, hvad lige netop den model, som du gerne vil have, koster på brugtmarkedet. På den måde har du et godt udgangspunkt at forhandle ud fra.

Få alle aftaler skrevet ned

Slutsedlen er aftalen, som du har indgået med sælger. Den skal indeholde alle de aftaler, som I har indgået, f.eks. hvis der skal udbedres fejl inden overtagelse eller der er aftalt en garanti. Det er simpelthen din garanti for at få det, som I har aftalt i sidste ende.

Hvis du følger alle disse råd samt vælger en ægte forhandler som f.eks. Aunsbjerg, kommer du sikkert og godt gennem dit bilkøb. Du kan se det store udvalg af Aunsbjergs brugte biler her: https://www.aunsbjerg.com/brugte-biler/.