Dette skal du være opmærksom på, inden du køber sommerhus

Flere og flere danskere vælger at investere i sommerhuse. Derfor er der også rift om de gode sommerhuse, og især nu, hvor sommeren står for døren. Men inden du kaster dig ud i at købe drømmesommerhuset, er der nogle ting, som du skal have styr på, inden du skriver under på købsaftale og et eventuelt lån til sommerhuskøbet.

Ting du ikke kan se med det blotte øje

Du skal altid tjekke tilstandsrapporten og eventuelt have en med, som kan rådgive dig, og som kender til de faldgruber, der kan være i sommerhuse. Dette er grundet, at sommerhuse ofte kan være nogle gamle bygninger, så det ville være en god ide at have, for eksempelvis, en ingeniør eller en konstruktør med ud og se bygningen med dig. Husk at bruge dine sanser, såsom din lugtesans, lige når du træder ind i sommerhuset. For hvis der lugter muggent, kan dette være et tegn på, at der er skimmelsvamp i huset. Da mange sommerhuse ofte står lukkede og uopvarmede i lang tid om vinteren, kan der skabes et fugtigt miljø, hvor skimmelsvampen nemt kan gro i.

Brug fornuften

Hellere tjek huset en gang for grundigt, end slet ikke. Kig på facader, taget, soklen og resten af grunden, for at se om det hele er i orden, eller om det trænger til reparationer. Derudover vil det være en god ide at tjekke sommerhusets vandrør og kloak, da sommerhuse ofte har tendens til at få vandskaber, da vandrørene kan få frostskader i de perioder, hvor huset ikke bliver brugt. Men hvis du køber sommerhuset, og uheldet alligevel er ude og du skal have foretaget en stor reparation af noget i sommerhuset, så er det vigtigt at have de rigtige forsikringer. Du kan læse om flere råd og forsikringer ved sommerhuskøb på Furesø Netavis.