Få måren ud af bilen

Det er ikke ligefrem en glædelig overraskelse, hvis man får uventet besøg af en husmår. Måren er et skadedyr, der er kendt for at larme og for at efterlade lugt fra ekskrementer, urin og døde byttedyr, der kan ligge og rådne.

Men det er ikke kun i huset, at måren kan finde vej ind. Den kan nemlig også finde på at bosætte sig i dit køretøj.

Måren kan være irriterende ved at efterlade knogler fra dyr og andre ting som ekskrementer m.m. i bilens motorrum. Men det mest skadelige er, at den kan gnave i ledninger og slanger, hvormed bilen kan blive farlig at færdes i, da mekanikken kan slå fejl!

Har du derfor allerede konstateret, at du nok har en mår boende i din bil, så er det en god idé at træffe en aftale med dit lokale autoværksted, så du kan få en mekaniker til at tage et kig på bilen og undersøge den for skader.

Hvordan undgår man mår i bilen?

Den bedste måde at undgå en mår i bilen på, er ved at have den parkeret i en helt lukket garage. Men det er ikke alle, der er så heldige at have sådan en til deres rådighed.

Nogle anbefaler, at man smører hjortetakolie på bilen, men her skal du være opmærksom på, at det er en stærk lugt, som kan ende med at blive mere irriterende for dig end måren. Mange mener nemlig, dyret lærer at leve med lugten.

Heldigvis behøver du ikke at forholde dig til gamle husråd, men kan i stedet købe et ultralydsapparat, som du kan tilslutte bilen. En sådan maskine belaster næsten ikke bilens batteri, men udsender en lyd på en frekvens, som ikke er til irritation af mennesker eller hos husdyr. Måren bliver derimod drevet til vanvid af lyden, hvilket resulterer i, at den simpelthen forlader dit domicil for at finde et andet sted at bo.