Gør opvarmningen af huset lidt mere hyggelig

Savner du charmen, når du når til vintermånederne, og der skal varme på i huset? Selvom fjernvarme eller naturgas er praktisk og nemt, så giver det ikke den samme følelse af hygge, som en brændeovn kan klare. Hvis I har en pejs eller brændeovn, er det med at bruge den, når det giver mening, og hvis familien alligevel sidder samlet omkring bordet i stuen til et brætspil eller i sofaerne med hver deres bog og varme kakao, ja så er det altså rart med brændeovnens knitren i baggrunden.

Hos Pillemadsen finder I noget brændsel, der gør det endnu lettere for jer at bruge brændeovnen som en af energivenlig opvarmning af huset. Først og fremmest giver det mening at se på, hvilke fordele der er. I kender det garanteret, hvis I har brændeovn – man orker næsten ikke, at man skal ud at hugge brænde eller alternativt købe det og sørge for, at det både er tørt og rent, når man fyrer med det. De bekymringer behøver man ikke, hvis man bruger træpiller.

Forskellige former og typer

Træpiller findes i forskellige udgaver. Der er ikke den store forskel på, om man benytter seks eller otte millimeter, men begge dele er at foretrække over mere almindeligt brænde. Det er desuden også lettere at styre, hvis man har et godt pillefyr beregnet til det. Træpiller har høj brændværdi, og det er noget af det, der gør det til et godt valg frem for almindeligt brænde.

Hvis I ikke er vant til at bruge et pillefyr, men er flyttet i et hjem, hvor det er en varmekilde, så er det vigtigt at sætte sig lidt ind i, hvordan man kan gøre den bedste handel. Det kunne for eksempel give mening at kigge på, om der er forhandlere, der har haft muligheden for at presse priserne helt i bund.