Gulvafhøvling gør underværker

gulvhøvling

Trægulve er smukke, når de gløder af liv, og strukturen i årerne står stærkt. Er det længe siden, dine gulve har glødet? Det er heldigvis let at vække dem til live igen og med en gulvafhøvling kan et slidt trægulv hurtigt blive opdateret.

Hvis ikke du har erfaring med de store maskiner, som skal gøre arbejdet, er det en god idé at ringe efter fagfolk. Det giver dig et flot resultat, du kan have glæde af i mange år.

Undgå ødelagte gulve

Fagfolk har styr på sagerne, så når du ringer efter de erfarne håndværkere, kan du være sikker på, at dine gulve bliver flotte.

Det kræver stor præcision at betjene de maskiner, som afhøvler gulvet, og netop derfor bør du altid kontakte en professionel, hvis du vil undgå at ødelægge underlaget.

Kend forskel på gulvafhøvling og gulvafslibning

Har dine gulve brug for en gulvafhøvling, eller er en slibning nok? Der er forskel på de to tilgange. Når du afhøvler gulvet, fjerner du markant mere

Kan gulvet nøjes med en slibning, kan du derimod godt gøre arbejdet selv.

Ikke alle gulve kan afhøvles

Hvilke gulve ligger i dit hjem? Det er ikke uden betydning, hvad du træder på i dagligdagen, for ikke alle gulve kan tåle at blive afhøvlet.

Hvis slidlaget ikke er ægte træ, kan gulvet ikke afhøvles, ligesom det heller ikke er muligt at udføre behandlingen, hvis trægulvet har været slebet mange gange.

Massive trægulve, plankegulve, parketgulve og lamelgulve kan som udgangspunkt altid tåle proceduren. En professionel håndværker kan fortælle dig, hvorvidt dit gulv er egnet.

Vælg den rigtige efterbehandling

Når arbejdet er udført, er det tid til efterbehandling. Hvilket look foretrækker du? Du kan enten behandle gulvet med sæbe, lak eller olie.