Hvilken ovntype skal du vælge til dit køkken?

Køkkenet er et samlingsrum ligesom dagligstuen i mange danske hjem. Man stiller derfor ofte høje krav til kvaliteten af dette. Du vil garanteret helst have både et køleskab, en til to frysere, ovn, mikroovn, elkedel og oveni en masse køkkenskabe og -skuffer. Derfor skal du selvfølgelig være velinformeret til indkøbene.

Industri eller ej?

Noget af det væsentligste i et køkken er en ovn. Når du leder efter en ovn, skal du passe på, at du ikke ved et uheld kommer til at kigge på industriovne såsom en Zanussi ovn. En ovn skal nemlig ikke altid kunne de samme ting i et almindeligt køkken som i et storkøkken. En Zanussi ovn vil være duelig i et industrikøkken, hvor du også i forvejen med større sandsynlighed vil kunne finde en Zanussi ovn end hjemme i danskernes huskøkkener.

Ovnmuligheder

En ovn er ikke bare en ovn. De findes i mange varianter. Derfor er det let at forstå, hvis du er forvirret eller synes, opgaven at finde en ovn hjem til virker omfattende. Af den grund vil vi forsøge at forklare kort om de forskellige typer ovne her.

Kombiovne

Der findes kombiovne. Du kan desuden også købe en Zanussi ovn i kombiovn-udgaven. En kombiovns varemærke er, at den giver dig som kok muligheden for eksempelvis både at bruge damptilberedning og en anden tilberedning samtidigt.

Dampovne

En dampovn tilbereder ganske enkelt din mad ved hjælp af damp i modsætning til andre ovne. Det kan give dig en anden kulinarisk oplevelse, hvilket kan være en forbedring eller det modsatte afhængigt af kokkens præferencer.

Indbygningsovne

Den mest typiske ovn er indbygningsovnen. Dens inventar er som regel blot varmluft og de andre almindelige indstillinger. Er du i tvivl, vil denne ovn altså være et sikkert valg.

Der eksisterer selvfølgelig mange andre typer ovne, som du også kan tjekke ud, inden du køber det endelige valg.