Laserprinter eller blækprinter – hvad skal du vælge?

Når du står og skal købe ny printer, skal du finde ud af, om du har behov for en laserprinter eller en blækprinter, da de to printere har forskellige fordele. Lad os hurtigt tage den umiddelbare forskel på de to. En blækprinter printer med flydende blæk, hvorimod en laserprinter printer med et pulverindhold, kaldet toner, som giver en helt klar og tydelig tekst.

Hvorfor vælge en blækprinter?

En blækprinter anbefales typisk til dig med et forholdsvist lille printbehov. Man kan anskaffe sig en blækprinter billigt, og de fleste typer af blækprinter er multifunktionelle, hvilket vil sige, de også kan scanne og kopiere dine dokumenter. Blækprintere egner sig bedre end laserprintere til at printe billedmateriale, da den printer med flydende blæk, som giver en bedre farveopløsning end en laserprinter.

En ulempe ved blækprinteren er dog, at den kan have dyre driftsomkostninger, da printpatronernes kapacitet er begrænsede, og de kan være dyre at anskaffe. Dog har du mulighed for at købe kompatible blækpatroner, som betyder, at patronerne ikke er produceret hos samme producent som printeren, men er produceret af en uafhængig producent. På den måde har du mulighed for at holde driftsomkostningerne nede på din blækprinter. Du kan se et stort udvalg af printpatroner på printerpatroner.dk.

Hvorfor vælge en laserprinter?

En laserprinter er bedre til dig, som har et større printbehov – eksempelvis på din arbejdsplads. En laserprinter printer hurtigt, da den bruger toner i stedet for blæk, som også gør, at den printer helt skarp tekst og grafik. Den er ofte en lidt dyrere investering, men til gengæld er den billigere i det lange løb, da printpatronerne er billigere at anskaffe. Desuden skal patronerne ikke skiftes så ofte som ved en blækprinter.

En ulempe ved laserprinteren er som sagt, at den kan være dyrere at anskaffe sig end en blækprinter. Desuden er farvekvaliteten også ringere. Så hvis du primært skal printe billedmateriale og fotos, er laserprinteren ikke rigtig til dit forbrug.

Tænk også på ekstra funktioner

Ud over hvilken printer du skal vælge, skal du også tænke over, om der er nogle ekstrafunktioner, du ønsker til din printer. Det kan være, den skal have trådløs forbindelse, eller at du har brug for en kortlæser, hvis du vil udskrive billeder uden at skulle tænde for din computer.

Husk det økonomisk langsigtede perspektiv

Som beskrevet ovenover er det ikke sikkert, at den printer, der er billigst at anskaffe sig her og nu, også er billigst i det lange løb. Du skal derfor opveje anskaffelsesprisen med de langsigtede driftsomkostninger.