Presset af begravelsesplanlægning? En bedemand kan løse opgaverne

Det er hårdt at miste. Faktisk så hårdt, at det kan placere os i et svævende rum af magtesløshed og manglende mening med tilværelsen.

Men på trods af at det kan være en ubarmhjertig periode, er det paradoksalt nok de nære familiemedlemmer – altså de personer, som er ramt hårdest – der også skal stå for at planlægge den kommende mindehøjtidelighed og desuden tage sig af praktiske opgaver. Det kan være svært at overskue, og derfor vælger mange at involvere en bedemand i processen.

Det hjælper bedemanden med

Når du gør brug af en bedemand, får du en hjælpende hånd, som lever af at hjælpe familier med at få styr på alt det praktiske og planlægningen, når nogle går bort. Du kan finde en bedemand på denne hjemmeside.

Bedemanden kan bistå i forbindelse med en bred vifte af opgaver. Han er måske mest kendt for at være ham, der faciliterer kiste eller urne samt sætter familien i forbindelse med kirken og præsten. Men bedemanden har mange flere roller i forløbet. F.eks. kan bedemanden hjælpe med at sætte dig i forbindelse med en stenhugger, en avis til dødsannoncen og måske endda catering m.m. til gravøl, ansøgning om begravelseshjælp etc.

Men når nogle dør, er der også opgaver i forhold til at anmelde dødsfaldet til myndigheder. Der vil desuden være ejendele som skal gøres op. Dødsboet skal anmeldes til skifteretten, arvegods skal gøres op m.m.

Desuden vil mange afdøde have udfyldt Min Sidst Vilje, som er et dokument, hvori man forud for sin død kan angive, om man har særlige ønsker. Det kan f.eks. være i forhold til sange og salmer, askespredning, tøj man vil begraves i og meget andet.

Alle disse opgaver kender bedemanden til, hvorfor han kan hjælpe dig hurtigt og sikkert igennem den. Der er derfor tale om en god hjælpende hånd, når man selv er i en fase, hvor der sørges og ikke er særlig meget overskud til at tage stilling til begravelsen eller bisættelsen samt klare alle nødvendige pligter.