Sådan skaber du en hyggelig have på altanen

Det er skønt at have en altan. For selvom du måske ikke har så meget andet at gøre med, så kan det fungere som dit lille stykke have, der hvor du bor. Så handler det naturligvis bare om at gøre det hyggeligt. For hvis du ikke gør lidt særligt ud af det, kan sådan en altan også nemt virke kedelig og ligegyldig. Derfor er her en lille guide til, hvordan du skaber en hyggelig have på din altan.

Altankasser

Det første og måske mest oplagte råd er at få nogle altankasser. Dette er populært blandt folk med altaner og med god grund. For med altankasser får du lidt ekstra plads at gøre med. Her kan du plante lige det, du vil have på altanen.

Det kan være en god måde at gøre det på, for det tager ikke noget af den plads, du ellers har at gøre med.

Minidrivhus

En anden mulighed er at få et minidrivhus. Her kan du også få lidt mere plads til planter. Og så kan du tilmed få plads til nogle planter, du måske ikke ellers kunne dyrke.

I dit minidrivhus udnytter du solen på samme måde, som du ville gøre med et større drivhus. Med denne varme bliver det altså muligt at holde nogle planter, der ikke ellers kunne holde til kulden ude på altanen.

Hængeampler

Hvis du ikke vil tage af gulvpladsen, er det desuden oplagt at få hængeampler. Her kan du nemlig have nogle flotte planter og blomster, som ikke behøver at stå på jorden.

Det kan blandt andet gøre noget godt for stemningen på din altan, fordi du også får noget pænt op at hænge.

Derudover er det også en god idé, fordi det ikke tager noget af den sparsomme plads, du sikkert hellere bruger til at stille et bord og nogle stole.