Sådan vælger du en mere klimavenlig energikilde

Står I hjemme i privaten, og skal have skiftet jeres energikilde ud, så er der mange overvejelser, som kan være gode at lave inden, at I tager det endelig valg. For det første, er det ofte ikke en billig investering at skulle udskifte ens energikilde, så det er vigtigt, at man har undersøgt markedet godt, og dermed vælger den løsning, som passer bedst til jer. Hvis man vælger at udskifte ens varmekilde/energikilde, så vil det ofte være fordi, at det man opvarmer med i dag enten er meget dyrt eller forurener meget. Det kunne for eksempel være et oliefyr eller el. Oliefyr er ikke særlig CO2 venligt, mens el ofte ikke er særlig økonomisk. I dag opvarmer de fleste med fjernvarme, som bliver lagt ned i jorden, men er det altid den bedste løsning?

Hvad kan en varmepumpe?

En varmepumpe er måske ikke lige, hvad de fleste ville opvarme deres parcelhus med, men det kan de sagtens. Hvis ikke der er lagt fjernvarme til dit hus, er det en kæmpe økonomisk omkostning at få lagt fjernvarme i jorden. Her kan det være en bedre løsning at investere i den noget billigere løsning, nemlig varmepumper. Derudover er en varmepumpe faktisk den mest klimavenlige varmekilde, eftersom at den tager luft og omdanner til vand.

Luft til vand varmepumpe fra Scanheat

En luft til vand varmepumpe fra Scanheat hænger udenpå huset, og bruger dermed den luft, som er omkring den til at lave vand med. Den opvarmer dermed luften, så du er sikret varm vand. En kraftig luft til vand varmepumpe fra Scanheat kan sagtens opvarme et helt parcelhus, da der er meget forskel på de varmepumper, som man ser blive brugt i et lille sommerhus og dem, som man vil bruge til at parcelhus. Bliv klogere på luft til vand varmepumpe fra Scanheat ved at klikke her.