Vælg den rette udendørs belysning

At vælge ret belysning til vores udendørsarealer kan være en udfordring. Både på grund af omfanget men også i forhold til, hvad vi selv skal sætte os ind i, f.eks. til design og tekniske dele.

Mange muligheder af udendørsbelysning

Når du skal vælge udendørsbelysning, er der et hav af muligheder. Skal det være udendørslamper med LED, og ​​skal det være med indbygget LED eller løse lyskilder, der kan udskiftes – spørgsmålene kan være mange.

Fordelen ved udendørslamper med indbygget LED er, at de giver et mere ensartet lysfald, da der ikke er nogen elektriske dele såsom en skinne, der kan skygge for lyset. Fordelene ved den denne lyskilde er, at du selv kan skifte den og altid være opdateret på den nyeste teknologi.

Københavns Elektriker, som er en elektriker i København anbefaler LED, uanset om det er indbygget f.eks. spots, eller om du har ”løse” lyskilder. LED’er er energibesparende og klart det mest grønne valg – en investering i LED lyskilder vil hurtigt kunne ses på elregningen, men en anden fordel er, at de har en lang levetid – normalt helt op til 20.000 timer.

Hvorfor er det vigtigt at have lys udenfor?

Placering af udendørsbelysning skal helst være placeret rette sted fra begyndelsen af og installeret korrekt. Installationer er normalt dyrere udendørs, og en fejl kan være en bekostelig affære.

Når man monterer lamper på husets ydervæg, er det nemt at lave fejl, som kan ødelægge helhedsbilledet af huset. Der kan være flere ting i spil, som kræver, at en væglampe flyttes til den ene eller den anden side, eller det kan være bedre at undvære.

Ved hoveddøren vil det ofte give mening at vælge en anden type lampe end resten af ​​huset, da det er her den første stemning bliver sat for, hvad der venter én indendørs. Låsesmede anbefaler også udendørsbelysning både ved hoveddøren og andre områder rundt omkring, dette for at skræmme tyve væg fra huset. De siges at de fleste indbrudstyve kan lide at arbejde i mørke.

Hos ledo.dk foreslår vi at du kontakter en autoriseret elektriker, hvis du er usikker på hvordan du skal belyse dine udendørs arealer. En elektriker har erfarenhed nok i at kunne give dig flere gode råd på vejen og sørge for at du får en komplet og funktionsdygtig løsning!