Vallensbæk er en bydel i Storkøbenhavn

Vallensbæk er en bydel i Storkøbenhavn med 16.109 indbyggere beliggende ved Køge Bugt Strandpark 16 kilometer sydvest fra Rådhuspladsen. Vallensbæk grænser op til Ishøj og Taastrup i vest, Brøndbyvester i øst og Glostrup og Albertslund i nord. Vallensbæk blev en selvstændig kommune helt frem til 1. januar 2007, hvor den blev sammenlagt med tre andre kommuner til at danne Vallensbæk Kommune. Vallensbæk er en del af Vallensbæk Kommune, som er en kommune beliggende i Region Hovedstaden. Vallensbæk Kommune blev dannet den 1. januar 2007 ved sammenlægning af Vallensbæk, Glostrup, Brøndbyvester og Albertslund Kommuner. Vallensbæk er beliggende i Region Hovedstaden med postnummer 2665. besøg byen og oplev de mange oplevelser i Vallensbæk.

Vallensbæks centrum består af flere boligområder

Foruden bydelen Vallensbæks centrum består af flere boligområder – Jyllingevej-Husum, Vallensbæk Strand samt Vallø – hvoraf de to førstnævnte ligger direkte op til Vallensbæks centrum. Vallø ligger lidt uden for bydelen mod sydvest. Vallensbæk har to stationer Vallensbæk Strand og Vallensbæk, der hver især ligger ca. 500 meter fra Vallensbæks centrum. Vallensbæk byder på mange forskellige kultur- og fritidsaktiviteter for enhver smag. Med Vallensbæks kultur- og fritidstilbud er der mulighed for både at styrke sin fysiske form, ved at deltage i de mange idrætsforeninger Vallensbæk byder på, udvikle Vallensbæk Strand station er Vallensbæks trafikknudepunkt, der forbinder Vallensbæk med København C og resten af Vestegnen.

Vallensbæk byder på en del fritid- og idrætstilbud

Vallensbæk byder på en del fritid- og idrætstilbud. Der er Fitness og Fællesskaber for dig med et højt BMI eller diabetes type 2, gåture for gangbesværede, KOL-kor for dig med KOL, der gerne vil indgå i et syngende fællesskab, seniorgymnastik til dig, der er over 60 år, efterlønsmodtager eller pensionist. Hvis du vil have lidt mere fart i benene, så har vi en gratis bane, hvor du kan spille fodboldgolf, foreningen løb i Vallensbæk, som tilbyder social, sjov og seriøs løbetræning, SUP i havnen i vores nye SUParadise og Pilehaveskolens Svømmehal har åbent for offentligheden de fleste.