Derfor er der forskel på brystimplantater

Har du overvejet en brystforstørrende operation, har du sikkert også opdaget en bred vifte af kirurger og et bredt valg af implantattyper. Der er nemlig et par valg at forholde sig til, hvis man overvejer en brystoperation, og derfor er det vigtigt at undersøge og forstå, de valg, man skal træffe inden en eventuel operation.

Her kan du læse om betydningen af implantatkvalitet, og hvorledes implantater har betydning for din krop.

Den gode kvalitet

Implantaternes kvalitet er en vigtig faktor at tage højde for, da det kan påvirke sikkerheden, effekten og procedurens længde. Det er nemlig ikke ufarligt at få foretaget en brystoperation. Her er der risiko for gener, smerte i brysterne. Hvis arbejdet udføres ukorrekt, kan du risikere, at brysterne vil blive deforme i udtrykket. Generelt er kravene og viden om plastikoperationer i Danmark dog på så højt et niveau at risiko for komplikationer er minimeret, men derfor skal du selvfølgelig overvejer ulemperne nøje, før du træffer en beslutning om en brystoperation. Sørg derfor at vælge en klinik, hvor du føler dig tryk og overvej at kontakte forskellige klinikker for at høre, hvad de foreslår af operationer og implantater. Et implantat af høj kvalitet er fx Motiva implantater, der er CE-godkende og ved at blive FDA-godkendte. Det er ikke kun mærket af implantat, som det kan være værd at forholde sig til, der er også formen på implantatet, som fx kan være rund eller dråbeformet. Hvad der er pænest vil afhænge af din generelle kropsbygning.

Garanti på implantater

Implantater kan være dækket af forskellige garantier, fx har Motiva implantatet livstidsgaranti mod lækage, hvilket betyder at du kan få nye implantater, hvis der går hul på dem, chancen for dette er dog minimal. Du skal dog være opmærksom på at garantien ikke dækker en ny operation, men kun nye implantater.

Kender du andre, der har fået foretaget en brystoperation, bør du spørge ind til deres oplevelser, og spørge ind til den klinik, de har benyttet.