Sådan vasker du håret rigtigt

Du har vasket hår over en million gange, så du ved ikke sikkert, hvordan du vasker håret rigtigt – men gør du rent faktisk det? Der er faktisk mange ting, du lige skal tage hensyn til, når du skal vaske dit hår, og det er faktisk ikke sikkert, at den måde, du gør det på, er den bedste eller endda den rigtige måde at gøre det på. Vi har derfor her lavet en lille guide til, hvordan du vasker håret rigtigt.

Vælg den rette shampoo

Der er stor forskel på shampoo, så når du vælger shampoo, er det vigtigt, at du tager hensyn til din hårtype. Du kan nemlig gøre en del mere skade end gavn (og give dig selv en del irritationsmomenter), når du vælger den forkerte shampoo. Vi har her lavet en kort oversigt over, hvilken shampoo, du bør gå efter:

Hvis du har tyndt hår, bør du vælge en shampoo, der giver fylde og volumen.

Hvis du har tykt eller tørt hår, bør du vælge en shampoo med masser af fugt.

Hvis du har skæl eller har fedtet hår, bør du holde dig langt fra shampoo med olier, da det kan forværre problemet.

En godt råd er generelt at holde sig fra de billige mærker, da de ofte indeholder en del silikone og sulfat, som kan gøre håret tungt og gøre det sværere for plejende ingredienser at trænge igennem.

Vask ikke håret for ofte

Den største fejl langt de fleste begår er at vaske håret alt for ofte. Mange vasker hår hver eneste dag, og det kan give en fedtet hovedbund, udtørret hår og så kan det endda føre til at håret knækker. Den anbefales at vaske håret med shampoo og balsam 1-2 gange om ugen. De andre dage kan du med fordel bruge tørshampoo for at give håret et nyvasket udseende og en lækker duft.

Hvis du træner meget og derfor skal vaske håret ofte, kan du udelade shampooen de fleste dage. Du kan nøjes med at skylle håret igennem med rent vand. Hvis du ved, at dit hår er svært at redde ud, når det har været vådt, kan du bruge lidt balsam i spidserne.

Vask håret rigtigt

Når det er på tide at vaske håret, er det vigtigt at du vasker håret rigtigt, så du får mest muligt ud af dine produkter. Start med at gøre dit hår vådt med varmt vand. Det åbner dine hårstrå og fjerner skidt. Brug så shampoo ad to omgange. Første gang afrenser du håret for produkter og snavs og anden omgang vasker du håret og lader shampooen trænge ind og give pleje til dit hår. Hvis du har langt hår, bør du herefter bruge balsam helt ude i spidserne for at gøre håret glattere og nemmere at redde ud efter badet. Når du er færdig, bør du tørre dit hår blidt og helst lade det lufttørre, da varme og styling kan være hårdt for dit våde hår.

Selvom du følger alle disse tips og tricks, slipper du dog ikke for en regelmæssig tur til frisøren. Der er simpelthen ingenting, der gør mere godt for dine spidser end regelmæssige klipninger, så dine spidser endnu engang bliver sunde igen. Vi kan anbefale denne frisør i Kolding: https://tom-k.dk/.