Husker du de regelmæssige serviceeftersyn på lastbilen?

Ønsker du at være godt kørende og undgå problemer, mens du er på din rute? Så skal du huske de regelmæssige serviceeftersyn. De er nemlig med til at holde dig godt kørende!

De fleste ved godt, at de regelmæssige serviceeftersyn er vigtige hvis man ønsker at have en lastbil, der er i topform, så risikoen for fejl eller deciderede nedbrud bliver holdt på et absolut minimum.

Når du får foretaget et eftersyn, er det altid med henblik på, at du får kontrolleret sliddele, efterfyldt alle væsker og opdaget slitage og fejl – FØR det kommer til at udgøre et problem.

Dertil er det desuden også vigtigt, at du husker at få undersøg din hænger. Udbedring af fejl eller reparation af trailer er med til at sikre at også denne vogn har effektive bremser, bremselys, fungerende el-system, hydraulik og meget mere. Desuden kontrolleres hjul for mønster, dit ophæng efterses og meget mere.

Husk at finde et ordentligt værksted

Uanset mærket på dit køretøj, er det meget vigtigt, at du finder et værksted, der har kompetencer til at klare dine opgaver – vel at mærke uden at du får problemer med garantien. Husk på at denne trods alt spiller en væsentlig rolle, hvis du senere vil sælge køretøjet.

Du skal derfor undersøge, om dit potentielle værksted kan håndtere eftersyn efter de samme manualer og diagnosticeringsprogrammer som forhandleren anvender.

En anden anbefaling er desuden, at du sørger for at finde et værksted i dit nærområde, så du altid har let adgang, hvis der bliver behov for at få undersøgt en lastbil eller en trailer.

Har du mulighed for det, så overvej også gerne, om du skal have en serviceaftale, som inkluderer vejhjælp. At have vejhjælp kan være den oplagte løsning, hvis du kan lave en samlet aftale. På den måde vil du være godt dækket ind – både i forhold til at få foretaget løbende tjek, men også i tilfælde af, at der måtte gå hen og ske noget uventet, mens du eller en chauffør er på vejen.