Lagerstyring program imødekommer ny realitet for supply chain

Alle virksomheder har opdaget, at de traditionelle supply chains var lidt for skrøbelige i forhold til corona og leverandører. Men hvordan man så kan optimere sin supply chain, så den passer til den nye realitet inden for supply chain.

Lagerstyring program kan hjælpe jer det sidste stykke i mål. For de menneskelige ressourcer er vigtigste for en virksomhed. De fylder omkring 80 – 90 % af virksomheden. Men de bør understøttes af teknologi de sidste cirka 10% for at menneskerne kan give den 100 %. Den menneskelige viden er uvurderlig, men i kombi med et lagerstyring program, kan viden og effektivitet blive taget til nye højder.

Lagerstyring program kan komplimentere den menneskelige viden ved at udregne behov og forecasting. Det kan være svært for mennesker at regne ud hvad behovet er på baggrund af historiske sæsoner og tal og data. Men et lagerstyring program kan regne ud og gøre ved, på en overskuelig måde, som tager højde for udsving i efterspørgslen.

Udregner man kun efterspørgslen ud fra gennemsnittet, så vil man ikke tage højde for sæsoner og udsving, som der naturligt forekommer, men man kan være heldig og ramme den rette mængde. Lagerstyring program tager højde for sæsoner og udsving, og bestiller derefter. På den måde ender du med at have den rette mængde, på det rette lager og på det rette tidspunkt. Dog vil der være situationer, hvor man indsætter gennemsnittet i en matematisk formel, så som ved EOQ.

Lagerstyring program imødekommer den ny realitet, der er for supply chain management. Fordi det viste sig for skrøbeligt at være så afhængig af andre, kommer lagerstyring program til gode. Derfor er en agil supply chain blevet nødvendig for virksomheder. Det er nødvendigt at kunne reagere lynhurtigt på udfordringer. Med et lagerstyring program kan din supply chain netop blive endnu mere agil.

Lagerstyring program gør din supply chain agil

Om din supply chain er agil defineres på fem områder, som du kan læse mere om i ”hvor agil er din supply chain”.

Hvis din virksomhed endnu ikke har så god rating i de fem områder, kan lagerstyring program være med til at forbedre virksomheden. Det beskriver vi kort herunder:

Data: Lagerstyring program giver indblik og adgang til værdifuld data, som de klogeste hoveder måske ikke var kommet på.

Teknologi: Lagerstyring program er et stykke teknologi, der gør din virksomhed mere fleksibel og omstillingsparat.

Reaktionsevne: Når du generer data, som du kan tage beslutninger ud fra, kan du også bedre forberede dig på ændringer. En kortere reaktionsevne gør igen din virksomhed mere fleksibel og agil.

Samarbejde: Lagerstyring program giver alle relevante medarbejdere indblik i data, der gør det nemmere at samarbejde på tværs af afdelinger.

Effektivitet: I hvor høj grad du performer og udnytter foregående 4 punkter udmønter sig i hvor effektiv din supply chain er.

 

 

På den måde er lagerstyring program på mange måder nødvendig for at overleve dagens konkurrence og kriser. Se en masse mere om lagerstyring program og supply chain her.