Nytårsforsæt for begyndere: Hvad skal vi lave?

Det nye år er lige startet, og dine venner holder stadig stædigt fast i deres nytårsforsæt om at spise sundere, stoppe med at ryge og/eller dyrke mere motion. Føj for katten. Men hvad skal I så lave, når I ikke længere kan sidde i sofaen og fede den med pizza og en god film*, og du helst ser dig fri for at følges med dem i fitness? (*Teknisk set kan I stadig godt se film, men det er bare ikke helt det samme uden kalorier at fylde i hovedet.)

Du kan enten vente med at se dine venner igen til engang midt i februar, hvor langt de fleste har mistet motivationen – eller bare indset, at livet ikke er værd at leve uden pizza. Så kan I gå tilbage til den gode, gamle rutine igen. Alternativt kan du lægge hjernen i blød for at finde nye aktiviteter.

Få dem ud af fitnesscenteret med en anden fysisk aktivitet

Der findes mange måder at få motion på, men fitnesscentrene er den nyeste. Med andre ord skal du bare tænke tilbage på, hvad folk gjorde i gamle dage? Eller… i 1980-erne. For eksempel kan man lave mange aktiviteter udendørs; gå eller cykle en tur, spille fodbold, kaste frisbee, løbe på rulleskøjter eller stå på skateboard.

Er vejret mere til indendørs aktiviteter, er spil et sikkert hit. Det kan være trivial, kortspil, terningespil eller brætspil, men også din foretrukne spilkonsol. Hvis ingen af dine venner har “rygestop” som nytårsforsæt (eller du ikke vil savne dem, der har), så tag et kig på nogle billige vandpiber.

En vandpibe (også kaldet shisha) fungerer nemlig godt som selskabets samlingspunkt, og den får ligesom samtalen til at glide lidt lettere. Du må ikke bruge grillkul, men kan for eksempel bruge kokos kul til vandpibe. køb vandpiber og vandpibetobak selv, tag på en vandpibecafé eller få en klargjort vandpibe leveret hjem til dig selv – mulighederne er mange, og du vil ikke fortryde.