Sådan forbereder du dig til en videokonference

Videokonferencer- og møder er på mange måder en rigtig god løsning i dag. Det gør det langt nemmere og hurtigere at kommunikere med folk, fordi du ikke er nødsaget til at rejse langt, før du kan holde dit møde. Men hvordan forbereder du dig egentlig på en videokonference?

Investér i det rette udstyr

En videokonference er rigtig smart, men det gælder kun, hvis du har styr på din teknik og udstyr. Der er nemlig ikke noget over at sidde til et møde, hvor der er dårlig lyd eller billede. Derfor er det helt sikkert værd at investere nogle ressourcer i noget ordentligt udstyr, hvis du vil sikre en succesfuld videokonference hver gang.

Du kan f.eks. vælge AV udstyr og løsninger fra Neets. Det er vigtigt med både god lyd, stemmeangivelse og billedkvalitet. Det giver det allerbedste resultat i sidste ende.

Få styr på dine omgivelser

Når du holder et fysisk møde, sørger du altid for, at dit mødelokale er flot, ryddeligt og indbydende. Det behøver du ikke på samme måde sørge for, når du holder et møde eller en konference online, men du skal alligevel sørge for, at dine omgivelser ser ryddelige ud. Der er nemlig ikke noget ved at sidde til møde med en, der sidder med rod bagved sig. Du kan med fordel sidde et sted, hvor der ser enkelt ud og med f.eks. en enkelt plante og et billede.

Derfor gælder det også, at der f.eks. skal være godt lys, så du fremstår klart og tydeligt.

Planlæg dit mødes indhold

Det gælder for alle møder, at det er en god idé at planlægge mødets indhold. Når du ved, hvad du skal igennem, fremstår du mere professionel. Du får som regel også langt mere ud af dit møde, når du har en klar plan for det.