Sådan skaber du god struktur til hverdag som selvstændig

Når du arbejder som selvstændig, er du selv herre over din egen tid. Du bestemmer selv, hvornår du gør hvad. Derfor er det også nogle gange svært at komme ind i en struktureret hverdag med nogle faste rutiner. Derfor risikerer du også at bruge meget mere tid på dit karriereliv, end hvad sundt er.

Her får du derfor nogle tips til, hvordan du sørger for ikke at lade dit arbejdsliv tage overhånd.

Lej dig ind på et kontorhotel

Som selvstændig har du sjældent en arbejdsplads, som du dukker op på hver dag. Det er sundt at have en arbejdsplads, fordi du så ved, at når du er der, så arbejder du, men når du tager hjem derfra, så har du fri. Hvis du arbejder hjemmefra, er den forskel langt fra lige så tydelig.

Derfor er det godt at have et kontor, hvor det er muligt for dig at tage hen og arbejde. Et kontorhotel er en rigtig god løsning som selvstændig, fordi du ikke sidder helt alene. Du har dit eget kontor, men du deler toilet, køkken og mødelokaler med nogle andre. Find et kontorhotel Kolding her f.eks.

Inkorporér pauser i din arbejdsdag

Du har ikke nogen vagtplan eller en chef, der fortæller dig, at du har pause. Derfor skal du selv administrere det. Hvis du giver dig selv nogle faste pauser på et bestemt tidspunkt hver dag, så giver det automatisk noget struktur i din hverdag.

Hold fri når du holder fri

Selvom det er fristende at arbejde hele tiden, fordi du selv er herre over hele din virksomhed, så er det ikke sundt. Det er tværtimod sundt at holde nogle pauser, så du har tid til at lade op og få ny energi. Derfor skal du altid holde fri, når du holder fri, for ellers kører dit hoved hele tiden.