Det skal du vide inden du lægger tag

Taget er et ganske essentielt element af huset. Det er det der ultimativt giver os ly og på en måde er prikken over i’et i det færdige hus. Derfor er det måske også nogle ting, du bør tage stilling til, inden du færdiggør taget med belægningen.

Hvad med tagrenderne?

Inden du færdiggør dit bør du tage stilling til, hvordan du ønsker dine tagrender monteret. Tagrenderne har jo i samspil med taget en ganske vigtig funktion i at lede nedbør væk fra huset, og bør også indtænkes på en effektiv og meningsgivende måde. Rendejern er for eksempel en måde, hvorpå du kan montere dine tagrender. Rendejern skal indgå i tagkonstruktionen for at kunne bære dine tagrender, hvorfor det altså kan være vigtigt at indtænke sådanne elementer en smule forud. Rendejern kan du få i et holdbart materiale og i en farve der passer til dit tag såvel som dine tagrender, så du æstetisk kan få det bedst mulige resultat. Rendejern er selvfølgelig ikke en den eneste måde at etablere solide tagrender, hvilke du også kan undersøge mere om.

Tagbelægning

Inden du færdiggør dit tag, kan du også med fordel måske gøre dig nogle tanker om tagbelægningen i forhold til materiale såvel som en eventuel bearbejdning af tagpladerne. Skal det være de helt standardiserede tagplader og i så fald skal det være med eller uden den behandling, der gør dem mere skinnende i udtrykket. Der kan være flere muligheder og kombinationer end du måske er klar over, hvorfor du bør undersøge alle dine muligheder. Hvad vil passe godt til huset? Hvor meget arbejde er du villig til at lægge i dem i eftertiden? De to og måske flere parametre er noget du kan tage til eftertanke inden du fastsætter dig på en type af tagbelægning. På den måde bliver du måske mest glad for dit tag i længere tid.