Kan trægulvet slibes?

gulvslibning

Har du et trægulv, som godt kunne trænge til at friskes op? Men mangler du inspiration og information om, hvordan det kan lade sig gøre?

Her på siden har vi samlet alle de nødvendige informationer om gulvafslibning, så du kan vurdere, om det er den rette løsning til dit trægulv.

Visse trægulve kan ikke slibes

Inden du beslutter dig for, at en gulvafslibning er noget for dig, skal du vide, hvilket slags gulv du har. Det er nemlig ikke alle gulve, der egner sig til gulvafslibning.

Gulvet skal have et tykt slidlag og være lavet af ægte træ og ikke blot have en træstruktur. Dette udelukker både billige laminat- og parketgulve.

Trægulve du kan være sikker på at kunne afslibe

Trægulve lavet af træ og som har et tykt slidlag er egnet til at kunne blive slebet. Dette er parketgulve i de højere prisklasser og plankegulve.

Hvorfor kan parketgulve slibes?

Parketgulve i de højere prisklasser er lavet af træ og har et tykt slidlag, som er minimum 2,5 millimeter. Et gennemsnitligt parketgulv af højere kvalitet har dog et slidlag på 3,5 millimeter.

Med parketgulve følger der nogle begrænsninger. Meget slitage i form af dybe ridser vil ikke kunne udbedres ved gulvafslibning, idet ridsernes dybde sommetider kan ramme kernen i gulvet.

Den ideelle afslibning af parketgulve skal ske ved misfarvninger, mærker og mindre ridser i gulvet.

Afslibning af plankegulve starter ofte med en gulvafhøvling

For at få de bedste resultater er det klogt at lægge ud med en gulvafhøvling og derefter slibe gulvet. Dette skaber glatte og flotte gulve, der vil pryde dit hjem.