Hvad skal du huske på din næste rejse?

Du kender det sikkert. Hele kroppen sitrer, du har svært ved at koncentrere dig. Ferien er tæt på, men føles uendelig langt væk. Computeren har støvsuget internettet for inspiration til din næste rejse sydpå. Nu er du så faldet over denne artikel.

Solbeskyttelse

Det vigtigste er solbeskyttelse. Intet er værre end at ligge og stege i hotelværelsets seng rødere end den rødeste tomat. Kroppen svier over det hele, du bander og svovler over at have glemt solbeskyttelse.

Stol ikke på at du kan finde et sted, der sælger solcreme, når du lander. I lufthavnen sælges det til overpriser og for det meste vil man hellere finde hotellet, så man kan stille sine ting fra sig. Tag derfor solcreme med hjemmefra. Solbriller og en hat er også godt at have på sig.

Det rigtige tøj

Nu er vi allerede inde på hatten, som giver god beskyttelse til ansigtet og nakken, hvis hatten altså ikke kun er en kasket. Derefter kommer tøjet. Det behøver ikke nødvendigvis at beskytte mod solen, det har du solcremen til. Vigtigere er det, at kroppen kan ånde. Det giver sig selv ikke at medbringe store uldtrøjer. Vælg de tyndeste t-shirts og shorts du har. Et par sandaler er også rare.

Har du tøj i kunststof som nylon eller polyester, så tag det med. Det er let og ekstremt åndbart, hvilket netop er det, du gerne vil have på en rejse sydpå. Det meste sportstøj og vandretøj er lavet i dette materiale. Alternativt kan du vælge skjorter, da disse nemt kan knappes op omkring halsen og har tendens til at lukke mere luft ind mellem knapperne.

Underholdning

Når du ikke står i strandkanten og lader dit lange hår og skjorten flagrer i vinden, så kan man nogle gange trænge til lidt underholdning i strandstolen. Drinken og telefonen er fin underholdning. Har du derimod brug for en skærmpause, er det en godt at have en bog med.

Bøger er sikkert lidt gammeldags, men intet slår en dag ved poolen med en god bog i den ene hånd og en kokosnøddrink i den anden. Dagen går langsommere, når man læser i en fysisk bog, end når man sidder med sin telefon. Du kender sikkert derhjemme fra, hvordan tiden den pludselig er stukket af, når du endelig kigger op fra skærmen. Desuden kan du nemmere beskytte dig mod solen med en bog, når øjnene får brug for en pause.

Med disse tips i baghovedet er det bare om at få bestilt rejsen.