Sådan sikrer du, at din elregning er så lav som muligt

Dette indhold er sponsoreret.

Når man skal betale elregningen, er der mange, der rynker lidt på næsen og krummer tæerne, for elregningen kan nemlig sagtens løbe op i mange penge og variere meget fra år til år. Der er mange ting, der har indflydelse på elpriserne, og det kan være en god idé at have styr på disse ting, så man altid er sikret den lavest mulige elregning. Det efterlader luft i budgettet, så der er råd til alle de andre ting i livet, som man har lyst til at bruge penge på.

Men der er også andre ting, som man kan gøre som forbruger for at sikre den største besparelse på el i sin bolig. Det kræver blot, at man er villig til at undersøge tingene lidt og ændre på sine vaner.

Abonnementer, afgifter og aftaler

Der er meget få mennesker i Danmark, som kan leve i et hjem uden strøm, og derfor er det simpelthen uundgåeligt at lave en aftale med en elleverandør. Der skal bruges strøm til at varme hjemmet op, drive køleskab og komfur samt lyse hjemmet op. Men elpriser kan variere meget fra selskab til selskab, og derfor er det en rigtig god idé at sammenligne forskellige leverandørers priser og abonnementer, så man er sikret den billigste løsning.

Der findes selvfølgelig en del sider, som sammenligner priser på elleverandører, og mange elleverandører er selv begyndt at lave disse sammenligninger. Det kan være en rigtig god idé at gøre brug af disse sammenligninger.

En af de ting, der kan få leverandørernes priser til at variere meget, er deres fortjeneste. Alle elleverandører er nemlig pålagt de samme afgifter og gebyrer fra statens side. Det betyder, at forskellen udelukkende stammer fra de forskellige leverandørers ønske om fortjeneste. Det viser sig ofte i form af dyre abonnementer, hvor man tilbydes en yderst billig pris på el som et introduktionstilbud, hvorefter prisen efter en kort periode sættes markant i vejret.

Den gængse pris på el ligger på omkring 2,25 kroner pr. kilowatt strøm, og det er en rigtig god pris at have i baghovedet, når man leder efter en ny elleverandør, så man ikke vælger en leverandør, der tager alt for mange penge for strømmen i forhold til andre leverandører.

Variable priser kan være med til at nedsætte elregningen

Udover at være opmærksom, når man vælger sin elleverandør, så er det også en rigtig god ide at overveje, hvordan man vil betale for sin el. Her er der nemlig også mange penge at spare, når man skal have strøm til sin bolig.

Mange af de danske elleverandører tilbyder, at man kan betale enten en fast eller variabel pris for strømmen. Betaler man en variabel pris, så ændrer prisen på strømmen sig time for time. Det betyder, at man i princippet kun kommer til at betale for den strøm, man faktisk bruger. Samtidig betyder det også, at man har muligheden for at bruge strømmen, når den er billigst.

Med en smule omtanke kan man nemlig omlægge sine vaner, således at man bruger mest strøm, når prisen er billigst. Det kunne fx være en god ide for ens elregning, at man vænner sig til at sætte en vask over, når prisen er lavest. Det er oftest i aften- og nattetimerne, så det kræver selvfølgelig en smule af forbrugerens vaner. Men ved at udnytte den variable pris på el på denne måde, så kan man undgå at bruge strøm, når strømmen er dyrest.