Få behandling mod gaslighting

Begrebet gaslighting er et relativt nyt begreb på dansk, og handler om, at man bliver manipuleret af en anden person. De sørger simpelthen for at skjule noget for dig og får dig til at tvivle på dig selv.

Det kan være direkte farligt at leve i et forhold, hvor du er udsat for gaslighting. Derfor er det vigtigt, at du lærer om det, så du kan afslutte forholdet med det samme, du finder ud af, at det er det, som er sket.

Tegn på gaslighting

Det kan være svært at vide, om man er udsat for gaslighting. Hvis du ikke længere er sikker på dig selv, men du ikke kan forstå, hvad der sker, eller hvorfor det sker. Så er det muligt, at din partner udsætter dig for gaslighting.

Der vil hele tiden blive holdt noget skjult for dig, og der vil være noget, som føles forkert i jeres forhold. Med gaslighting er det en god idé at snakke med en psykolog om det. De vil bedre kunne hjælpe dig med at finde ud af, om du er udsat for det eller ej. På den måde kan de også hjælpe dig videre i livet.

Pas på dig selv

Selvom du er i forhold med en anden, er det vigtigt, at du stadigvæk også tænker på dig selv. Et godt forhold er to individer, som har respekt for hinanden, og gerne vil være der for hinanden. Det er ikke meningen, at den ene part altid skal have det dårligt i forholdet.

Hvis du oplever at have det dårligt i dit forhold, bør I opsøge en parpsykolog, og det kan også være en god idé, hvis I går til psykolog hvert for sig. Hvis du er udsat for gaslighting, er der god sandsynlighed for, at din partner slet ikke vil tale med en psykolog, da de vil blive opdaget.