Olivenoliens mange fantastiske egenskaber

De fleste kender olivenolie som en ingrediens i madlavningen, men olivenolien har faktisk mange helt utrolige egenskaber. Du kan med fordel bruge olivenolie i alt fra creme til hårkure.

Olivenolie kan laves på forskellige måder, men den mest almindelige måde at lave olivenolie på, er ved at bruge en presser. Processen er således, at mange olivenfrugter hakkes i fine stykker og derefter kommes i en presser. Olivenpressen udtrækker så olie fra olivenfrugterne, og denne olie opsamles i en beholder. Olivenolien filtreres derefter, for at fjerne eventuelle rester af olivenfrugterne.

Olivenolie indeholder sunde fedtsyrer

Olivenolie indeholder en række sunde fedtsyrer, som er gavnlige for kroppen. Fedtsyrerne hjælper med at reducere inflammation og kan have en positiv effekt på blodsukker- og kolesterolniveauerne. Olivenolie er desuden rig på antioxidanter, der beskytter kroppen mod frie radikaler, når det indtages. Hold derfor ikke tilbage med at bruge olivenolie i din madlavning.

Lav hårkure med olivenolie

Olivenolie er en af de bedste olier til håret, fordi olien er rig på næringsstoffer, vitaminer og antioxidanter. Olivenolie kan nemt trænge ind i håret og nære det i dybden, så dit hår bliver sundt og stærkt.

Olivenolie har samtidig en fantastisk beskyttende virkning på håret, så det bliver mindre skadet af for eksempel sol, krølle -og glattejern samt diverse hårstylingsprodukter som hårspray.

Du kan med fordel putte et par spiseskeer olivenolie i håret en time inden, du alligevel skal i bad. Så kan olivenolien nå at trænge godt ind i håret, og du kan vaske det ud med en blid shampoo, når du er i bad. Husk at bruge balsam hver gang du vasker hår.

Det er en god idé at fugte håret lidt med vand inden du putter olivenolien i håret – på den måde trænger oliens gode næringsstoffer og vitaminer bedst ind i hårsækkene.