Vær sikker i trafikken

Trafikken er et sted, hvor der kan opstå utroligt mange farlige situationer. Heldigvis kan mange af disse farlige situationer nemt undgås eller mindskes i fatalitet, ved at trafikanterne tager deres forholdsregler – og ikke mindst følger den færdselslov, som trods alt er til for vores alles skyld.

Sikker skiltning bringer sikkerheden i top

Sidder du i en virksomhed eller en bestyrelse, hvor I er blevet enige om, at der er behov for bedre skiltninger i området omkring? Så er I på rette spor, for vejskiltning er ekstremt betydningsfuldt for, hvorvidt det er trygt at opholde sig i trafikken. Har I besluttet at gå i aktion og opsætte flere vejskilte, hvor det synes at være nødvendigt, så se udvalget af vejskilte her.

Husk sikkerhedssele

Nogle personer kommer nemt ind i en vane med ikke at tage sikkerhedssele på, når de sætter sig ind bag rattet eller på passagersædet. Der er dog en grund til, at det er en lov at have den på, og at du kan få en bøde for ikke at have den på under kørslen: Det kan gøre dine skader langt voldsommere, hvis du kommer ud for et færdselsuheld, for selen er lavet til at holde dig på plads ved hårde opbremsninger eller sammenstød. Det er dermed ikke en af de love, som det giver mening at diskutere, da den primært er til din egen skyld.

Vær parat til uheldige situationer

Indimellem er uheldet ude, og du ender måske i rabatten en mørk aften, fordi din bil ikke længere kan køre, eller der er sket noget andet med den. Da er det vigtigt, at du har en advarselstrekant og nogle refleksveste i bagagerummet, med hvilket du kan advare biler på vejen, om at du står der. Ellers risikerer du, at nogen overser dig, og at der sker en ulykke.