Skal jeg købe en vandpibe?

Køb vandpibe, hvis du også synes, den hyggeligste fest altid foregår ude ved rygerne. En vandpibe er i høj grad social rygning – måske er det derfor, der er et mærke af vandpibetobak, der hedder social smoke. Prøv at stille en vandpibe op til din næste fest, og se, om den ikke kan fungere som socialt samlingspunkt for samtaler og sjov.

På hdshisha.dk kan du læse alt, hvad der er værd at vide om vandpiber. Du kan både læse om, hvordan du bruger den og vandpibens lange historie. Vidste du for eksempel, at vandpiben oprindeligt kommer fra Indien? Eller at vandbeholderen i bunden af piben kaldes en vase?

Du skal ikke købe en vandpibe, hvis…

Du skal ikke købe en vandpibe, hvis du er ikke-ryger, for ligegyldigt hvordan du vender og drejer det, er vandpibe også rygning. Vandet filtrerer ikke alle affaldsstofferne fra, som mange tror – vandet er der primært for at køle røgen ned, inden den inhaleres. På den måde bliver det en mildere og mere behagelig ryge-oplevelse.

Der findes vandpibetobak både med og uden nikotin, men selv uden nikotin er røg skadeligt for dig, men hvis du kun finder vandpiben frem ved festlige lejligheder, burde det ikke være et stort problem (slet ikke sammenlignet med mængden af bilos og lignende, du inhalerer dagligt, hvis du bor i byen).

Du skal heller ikke købe en vandpibe, hvis du er under 18. Så enkelt er det. Vandpibetobak hører under alle de samme regler som for alle andre slags tobak, og derfor må det altså heller ikke ryges på steder, hvor rygning er forbudt. Og så er det selvfølgelig ikke anbefalelsesværdigt at ryge i nærheden af børn eller andre, der ikke har lyst til at få røg i hovedet. Vandpibetobak lugter også ret kraftigt og karakteristisk, så du skal i det hele taget tage lidt hensyn til dine omgivelser, hvis du ryger.