Overvejer du at bruge Kreatin i din styrketræning? – Så læs med her

Er du megaklar til at få det meste ud af din træning, så udbyttet bliver det, du ønsker? Det kan også være, at du ønsker et produkt, der kan være med til at hjælpe dig til toppen, inden det perfekte sommervejr komme til Danmark og du skal ud og flexe lidt med musklerne. Hvis du er en fitnessnørd eller kender til en, så har du sikkert hørt om Kreatin. Det famøse kosttilskud, der hjælper dig til at få det maksimale ud af dine træninger og opbygningen af din muskelmasse. Hvis det dog er lidt nyt for dig, kan der være lidt forvirring om, hvilken type man skal vælge, hvornår det skal indtages, hvad det egentlig er og om du har brug for det.

Hvilken fordel har det at tage Kreatin?

Kreatin er et kosttilskud, som medvirker til at dine muskler vokser 5% hurtigere og du får også 5% mere styrke. Det er et helt naturlig stof, som allerede findes i din krop og faktisk er 95% af det lagret i dine muskler. Det er stoffet, som giver dine muskler energi, når du arbejder med dem og derfor virker det sådan, at jo mere af dette stof du har i dine muskler, jo mere energi har dine muskler til at trække sig sammen. Derfor kan det være et godt kosttilskud til dig, der laver styrketræning.

Hvornår skal det tages og hvad skal jeg vælge?

Det næste spørgsmål kan måske være svært at finde svar på, hvis du ikke allerede har prøvet det eller købt det og læst på pakken. Det er fordelagtigt for dig, at indtage Kreatin efter din træning, og du kan endda gøre det sammen med en lækker proteinshake. Grunden til at det kan være godt, at tage det efter din træning er, at det er bevist, at det optages godt sammen med kulhydrater.

Så til det store spørgsmål: Hvilken type skal jeg vælge? Hvis du før har prøvet at købe proteinpulver ved du sikker, at det kan være svært at finde den perfekte, som du synes er lækker. Det er lidt nemmere med Kreatin. De to populære slags er: Kreatin monohydrat og Mikroniseret Kreatin. Det er bedst evidens for Kreatin monohydrat, og det er samtidig den billigste form. Det er en meget ren form for Kreatin og finde i både pulver- og pilleform. Den anden slags er forarbejdet og er en pulver, som opløses i vand eller anden væske.