Sådan gør du motion til en større del af din hverdag

Folk i alle aldre har godt af at dyrke motion jævnligt. Hvis du har et ønske om at blive bedre til at dyrke motion ofte, findes der masser af løsninger på det. Det handler nemlig blot om at finde nogle metoder og rutiner, der fungerer for dig.

Find en sport du synes er sjov

Motion skal helst ikke være en sur pligt. Det skal i stedet være noget, som du nyder og som føles godt for din krop og sind. Derfor er det en rigtig god idé at finde en sport, som du synes er sjov og spændende. Når du dyrker en sport, får du nemlig en masse god motion. Dog føles det ikke altid som om, at du motionerer, fordi du samtidig har det sjovt.

Der findes så mange forskellige sportsgrene, så der er rigtig gode chancer for, at der er én, du synes er fed. Hvis ikke du ved det allerede nu, er der ingen skam i at prøve en masse forskellige, før du finder den rette.

Begynd på en idrætshøjskole- eller efterskole

En rigtig god mulighed er også at starte på en skole, hvor idræt og motion er i fokus. På den måde lærer du nemlig at gøre det til en stor og naturlig del af din hverdag. Du lærer samtidig en masse nye mennesker at kende, der er med til at gøre det sjovere at dyrke idræt.

Der findes både idrætshøjskoler og idrætsefterskoler. Hvis du gerne vil starte på en efterskole, kan du f.eks. vælge vgie.dk.

Træn derhjemme i din stue

Det er slet ikke nødvendigt at vente på, at der dukker en eller anden sport op, du synes er sjov el.lign. Hvis du gerne vil i gang fra i dag af, er det også muligt at træne derhjemme i din egen stue. Det kræver i virkeligheden ikke ret meget.