Sådan får du det optimale ud af træningen

Har du også lidt svært ved at komme i gang med træningen igen efter en lang pause? Eller går du igennem en livsstilsændring? Så kan der være brug for en god portion motivation samt lærerige råd.

Du har måske allerede søgt internettet tyndt for gode råd til træningen. Men her har vi gjort arbejdet for dig og samlet otte råd, så du får det absolut mest maksimale ud af din træning.

8 gode og holdbare tips til træningen

  1. Start forsigtigt ud. Du skal nødigt allerede få skader fra første uge og overbelaste dig selv. Sørg også for at holde pauser.

  2. Vælg den motionsform, som du synes er sjov og underholdende. Hvis du hader at løbe, så skal du ikke vælge dette. Gå i stedet efter yoga, roning eller noget helt tredje. Prøv noget forskelligt og find din yndlings sportsform.

  3. Husk den rette kost. Spis varieret og sundt – på denne måde har du nok energi at give af henne i fitnesscentret.

  4. Drik rigeligt med væske. Gerne omkring 1,5 liter om dagen – og lidt mere hvis du går hårdt til den med træningsvægterne.

  5. Suppler din kost med omega 3-fedtsyrer – fiskeolie. Omega-3 er med til at lindre smerter, sænke blodtrykket samt reducere blodets fedtindhold. Det er fremragende til din styrketræning da det forebygger betændelse i musklerne, nedsætter restitutionstiden og øger dit stofskifte.

  6. Husk opvarmningen og udstrækningsøvelser. Dette er især vigtigt når du er ny i træningen, og musklerne lige skal vænne sig til at blive brugt.

  7. Træn med en makker – dette kan løfte motivationen væsentlig og sikre ligeledes at kommer afsted, når der er en, som kan holde dig op på det.

  8. Variere din træning. Løb en anden rute end du plejer, brug nogle andre maskiner og afprøv andre træningsformer. Dette sikrer at du ikke kører træt i det.