Sådan bør du pleje dine tænder

Dine tænder har brug for pleje – ikke kun en gang imellem, men hver eneste dag. Vi har her samlet nogle tips til, hvordan du bør pleje dine tænder for at holde et sundt tandsæt hele livet igennem.

Børst tænder mindst 2 gange om dagen

Du bør børste dine tænder minimum 2 gange om dagen i minimum 2 minutter ad gangen. Det er en god idé at børste tænder som det første, når du står op og som det sidste, inden du går i seng. Du bør bruge en blød tandbørste for at skåne dit tandkød, og så bør du også børste dine tænder i cirkelbevægelser rundt om hver tand, da det slider mindre på tandens emalje. Sidst men ikke mindst skal du også huske at skifte din tandbørste ud, når den begynder at se slidt ud.

Brug tandtråd

Tandtråd er en meget vigtig del af et sundt tandsæt, da det kan komme helt derind, hvor tandbørsten ikke kan nå. Du bør derfor bruge tandtråd lige så ofte, som du børster tænder for at være sikker på, at du har fanget alle de madrester og lignende, som kan gå hen og give huller i tænderne. Hvis du ikke husker det hver dag, bør du som minimum bruge tandtråd 2-3 gange om ugen.

Skær ned på sukker

Bakterierne i munden elsker sukker – og jo mere sukker, du spiser/drikker, jo større sandsynlighed er der for at du får huller i tænderne. Det er derfor en god idé at skære ned på sukkerholdige mad- og drikkevarer, men hvis du alligevel drikker en sodavand, er det en god idé at skylle munden med vand efterfølgende, så dine tænder ikke ligger i et sukkerbad i flere timer.

Tag regelmæssigt til tandlægen

Ligesom du regelmæssigt tager din bil til service, bør du også regelmæssigt tage til tandlægen for at få tjekket dine tænder. Tandlægen kan finde problemerne inden de opstår, og det kan spare dig for mange smerter og naturligvis også mange penge. Hvor ofte, du bør gå til tandlægen, er en samtale, som du bør have med din tandlæge. Det kan være alt mellem hvert halve år til hvert andet år – alt efter, hvad dine tænder har behov for. Vi kan anbefale at booke en tid ved denne billige tandlæge, der har afdelinger rundt omkring i Jylland og på Fyn: https://www.nord-smil.dk/.