Sådan får du bedre søvn om natten

Vidste du, at et midaldrende voksent menneske har brug for mellem 7-9 timers søvn om natten? Nogle timer der er utrolig dyrebare. For får vi hverken god eller nok søvn om natten, kan det ende med at have alvorlige konsekvenser for vores helbred. Kroppen får nemlig ikke nok hvile til at bearbejde dagens indtryk og herefter genopbygge sig til næste dag. Sker dette i længere tid, kan det nedsætte vores immunforsvar og samtidig øge risikoen for diabetes, overvægt, psykiske sygdomme, hjerteproblemer og til sidst fremskynde udviklingen af Alzheimers. Så som du sikkert kan fornemme, så er vores søvn altså ikke helt lige meget.

Komfort frem for alt

En vigtig ting, der kan være med til at forårsage, at du ikke sover ordenligt om natten, kan være, at du ikke ligger ordenligt i din seng. Vi mennesker er meget forskellige, også med vores kroppe, og derfor er der også mange forskellige slags senge at vælge imellem, som alle kan noget forskelligt. Det tænker vi bare ikke altid over. Så måske har du fået valgt en seng, der ikke passer til lige præcis din krop. Nu begynder du måske også allerede at trække dig, fordi du fornemmer, at der skal en helt ny seng til? Men faktisk er dette ikke rigtigt. Jo bevares, sengen har noget at sige, men faktisk har en ordentlig topmadras lige så meget at sige.

En investering i dit eget helbred

Topmadrassen er det, din krop har direkte berøring med, og er dermed også det, du ligger direkte på om natten. Det er altså utrolig vigtigt, at først og fremmest topmadrassene er i orden, og at man finder en, der passer til sin krop. Denne madras kan nemlig være med til at gøre en kæmpe forskel for din krop og dermed også søvn. En god topmadras kan altså være en god investering i dit eget helbred.