Undgå skader ved tunge løft

Sundhed og motion ligger højt på danskernes nytårsforsæt, og det er i teorien også godt nok. I praksis betyder det dog, at mange kaster sig hovedkulds ud i hård træning, der kan medføre skader i især ryggen. Så hvordan kan man komme i gang med mere motion uden at gøre mere skade end gavn?

Start med din kernekraft

Din ryg bliver støttet af en masse muskler, og det er dém og ikke rygsøjlen, der skal bruges. Så når du bukker dig eller rækker ud efter noget, bør du lige spænde op i mave og ryg først. For at forberede kroppen på mere krævende fysisk aktivitet, skal du altså først have styrket din kerne.

Rygbøjninger og mavebøjninger (både lige og skrå) kan være med til at styrke den muskulatur, der beskytter din ryg. Det er også vigtigt at bruge benene, når du skal lave tunge løft. Det har du garanteret hørt mange gange før, men det er altså kombinationen af bøjet ryg og tunge løft, der giver de fleste rygskader, fordi coremusklerne simpelthen ikke kan holde rygsøjlen ordentligt på plads i den position.

Start i det små selvom det er langsommeligt

Du bliver ikke bodybuilder, maratonløber eller undertøjsmodel fra den ene dag til den anden, så selvom det føles som en langsommelig proces, er det altså vigtigt ikke at lægge for hårdt ud – det er her skaderne opstår.

Er du webshopejer kan du også spare dig selv for mange tunge løft ved at outsource lagerfunktionen til et webshop lager. På den måde slipper du for varemodtagelse og lagerføring – uden at gå på kompromis med overblikket. Du bliver nemlig løbende opdateret om din lagerstatus, så du kan fokusere på alt det andet, som følger med til driften af en webshop – eller måske mere tid i træningscenteret. Der findes pakkehoteller i hele landet, og du kan også finde et lagerhotel nær København.