Byd jeres barn motorisk fremmende og underholdende legetøj

Mange tænker umiddelbart kun på selve legen og den morskab samt hygge, man kan få ud af den, når de tænker på legetøj til børn. Dette er dog ikke den eneste grund til, at børn har brug for legetøj og faktisk kan få noget ud af det andet end sjov leg. Derfor er det vigtigt, at I forældre ikke vælger legetøj uden omhu.

Motorik udvikles gennem leg

Legetøj er som sagt også til af andre årsager end for legens umiddelbare formål: underholdning. Legetøj kan nemlig styrke og udvikle børns motorik, så køb legetøj fra mange populære mærker her, for at I sikrer jer, at legetøjet er udviklet med rette omtanke for motorisk udvikling og underholdningsværdi.

Tumlemøbler i et legehjørne

I behøver heldigvis ikke at anstrenge jer voldsomt meget mere, end I havde været nødsaget til, hvis I ikke bevidst gik efter motorikfremmende legetøj. Det meste legetøj fremmer faktisk på det ene eller andet led motorikken for børn, bare ved at de aktiveres til at lege tøj. Det er så såresimpelt som at indrette et børnehjørne i stuen eksempelvis med tumlemøbler. Tumlemøbler er funktionelle, fordi de hjælper jeres barn med at lære at balancere og at regulere deres kravle-, gå- og skubbeevner.

Et lege-/børnehjørne i stuen

Før blev et børnehjørne nævnt. Dette er selvfølgelig et hjørne af et rum indrettet specifikt til opbevaring af børnelegetøj, og dermed er det målrettet børnenes leg. Et børnehjørne er praktisk og ideelt at have, hvis I ikke bryder jer om, at legetøjet flyder i hele huset. Frustrerer det jer, vil det netop kunne hjælpe, hvis I afsætter et lille areal, hvor det kan få lov at flyde. Det kan også være, I blot vælger at afsætte arealet, for at I har et sted, hvor jeres børn altid kan komme at lege – selvom I også ønsker, at det sted forbliver ryddeligt.