Gode sanseaktiviteter for børn

Søger du efter gode sanseaktiviteter for dit barn? Det er vigtigt, du sørger for at styrke dit barns sanser allerede fra en tidlig alder. Sensoriske aktiviteter kan hjælpe dit barn med at udvikle finmotorik, hånd-øje-koordination og visuelle færdigheder. Der kan også være med til at fremme ro og afslapning og give dit barn en sjov måde at udforske sine sanser på. Læs med i denne artikel og hør om de forskellige måder, hvorpå du kan styrke dit barns sanser. 

Aktivitetsstativ 

Som nævnt foroven, så er det vigtigt du sørger for at introducere dit barn til sanseindtryk allerede i en tidlig alder. Det er her et aktivitetsstativ kommer ind i billedet. Dit barn oplever mange nye sanseindtryk fra spæd af, og derfor kan du være med til at udvikle dit barns nysgerrighed og sanser ved et aktivitetsstativ. Det er her dit barn kan komme til at opdage sine egne fødder og hænder, samt lyde og fornemme forskellige genstande. Du kan købe vedhæng til dit aktivitetsstativ, der enten kan lave lyde eller dit barn kan mærke forskellige genstande. Det er altsammen med til at styrke dit barn, og det vil udvikle en nysgerrighed overfor nye ting. Du kan finde aktivitetsstativer i et meget simpelt design, uden det kommer til at larme for meget i dit hjem. Det kan f.eks. være aktivitetsstativ bøgetræ, som du skal vælge til dette formål.  

Bideringe  

Når dit barn begynder at få tænder, kan det være svært for det at vide, hvor hårdt det skal bide. Det kan være svært for dig som forælder at se dit barn have ondt, men det er vigtigt, at dit barn får lov til at mærke de forskellige teksturer, så det kan udvikle sin følesans. Det er her, at bideringe kommer til at være nyttige. Det kan også hjælpe dit barn med at få stillet en vis tilfredshed i at bide i noget. Når barnet får nye tænder, så kan det nemlig godt “klø” eller føles utilpas i munden. Her kan barnet få en bidering til smertelindring. Det er også med til at styre dit barns sanser, nemlig både følesans, høresans og syn. Bare sørg for at finde et, der er lavet på ordentlige materialer.  

Boldbassin 

Et boldbassin er en anden fantastisk sensorisk aktivitet for børn. De kan udforske forskellige teksturer, former og farver, og det hjælper dem med at udvikle deres følesans og hånd-øje-koordination. Boldbassiner er normalt lavet af bløde og ordentlige materialer, helt uden phthalater, der er helt sikre for børn i alle aldre. Det vil give dit barn timevis af underholdning og hjælpe med at aktivere dem på alle fronter. Sensorisk udvikling er en vigtig del af den tidlige barndoms udvikling, så et boldbassin er en fantastisk måde at opmuntre dit barn til at udforske og lære. Desuden er det bare rigtig sjovt. Du kan finde boldbassiner i flotte farver, der matcher enten med dit barns køn eller som vil passe godt ind i indretningen i dit hjem.