Sådan skaber du et godt miljø for børnene på din skole

 

Det er meget vigtigt for børn, at de befinder sig i et miljø, hvor de trives, når de skal lære. Mange forskellige ting kan have en indflydelse på dette. Måske du befinder dig i en position, hvor du har noget at skulle have sagt, i forhold til miljøet på dine børns skole, eller måske bare børn generelt. Det kan være, at du er lærer, i skolebestyrelsen, i forældreudvalget, eller er rektor på skolen. Uanset hvad, vil du have interesse i, at børnene har de bedste rammer. Nedenfor finder du nogle forslag, som kan være med til at gøre miljøet og skolen bedre, så børnene trives endnu mere.

 

Nye skolestole

Det kan være en rigtig god ide at købe nogle gode skolestole. Skolestole betyder rigtig meget, da børnene bruger meget tid på dem i løbet af dagen. Derfor er det vigtigt, at de sidder godt på dem, så de ikke hele tiden har lyst til at rejse sig, hvilket jo også forstyrrer undervisningen. Derudover er det heller ikke sundt at sidde på en skolestol, som ikke er ergonomisk. Det kan være dårligt for deres rygge, hvilket ikke vil være godt at udsætte dem for, i så tidlig en alder. Derfor kan det være en god idé at investere i nogle nye skolestole.

 

Kantineborde

Hvis der er en kantine på skolen, er det godt, hvis der er et godt kantinebord, eller flere, for den sags skyld, som også passer sammen med fornuftige skolestole. Gode og store kantineborde giver anledning til socialt samvær. Det nytter ikke noget, at det er små borde, som gør at eleverne sidder i små klikker. Derfor burde der anskaffes nye kantineborde, hvis det sociale skal forbedres.

 

Lav noget kreativt på væggene

Hvis der laves noget kreativt på væggene, kan det være med til at inspirere børnene. Det nytter ikke noget, at de skal sidde i et kedeligt rum, hvor de får lyst til at holde tankerne for sig selv. Det kan være givende, hvis der er lidt kunst på væggene, det kunne også være noget, som børnene selv kunne være med til at lave. På den måde kan billedkunsttimerne måske bruges på at lave projekter sammen, de vil sikkert være stolte over at kigge på noget, de selv har lavet, hver dag.

 

Husk på at det ikke er store ting, der skal til, for at børnene får bedre forhold. Derfor kan du lige så godt gøre dit for, at der bliver gjort noget ved det. Det fortjener børnene, og de vil sikkert også sætte mere pris på det, end du tror.