Det gør du med dine børns gamle gummistøvler

Gummistøvler til børn er noget af det sødeste, man kan finde i en skoforretning. Modsat de gummistøvler, vi voksne går i, er gummistøvler til børn altid smukt dekoreret med søde blomster og nuttede dyr.

 

Desværre vokser vores børn så hurtigt, at gummistøvlerne næsten altid bliver efterladt i en næsten perfekt stand, når børnene ikke længere kan passe dem. Det ville være en skam bare at smide de lækre støvler ud, og hvis du ikke har en elsket, du kan give støvlerne videre til, ender du med at have kælderen fuld af børnegummistøvler i mange størrelser.

 

Her er i stedet nogle kreative måder at bruge gummistøvlerne på.

 

Gummistøvler som potteplanter

Gummistøvler har jo den fantastiske egenskab at være vandtætte. De er derfor ideelle at plante små blomster i, som fint kompenserer det ydre design.

 

Gummistøvlerne kan både placeres indendørs eller udendørs. Fyld lidt muldjord i og plant frø, som du ville i en hvilken som helst anden potte.

 

At plante blomster i dine børns gummistøvler er også en god måde at minde dig om deres helt unge år på. Placer de mange gummistøvler på en række med den mindste først, og se dagligt udviklingen i dine børns fodspor.

 

Patchwork

En anden fantastisk måde at gøre brug af gamle gummistøvler til børn er slet og ret at skære dem i mange stykker. Ja, det lyder måske som en renselsesproces, men ved at skære gummistøvlerne i tynde strimler kan du give dem nyt liv på helt andre måder.

 

Flet de tynde strimler sammen til noget patchwork i mange farver, julehjerter af gummi eller lav små løkker, du kan hænge dine nøgler i.

 

Når du står tilbage med sålen, kan du bruge det tykke gumme til dørstoppere, eller skære den i små stykker til skridsikre dupsko.