

Vi får ikke så meget sne i Danmark, men vi plejer alligevel at få noget kulde i Januar og Februar og hvis man ikke kan kælke eller løbe på ski, så kan man i det mindste finde skøjterne frem og gå en tur på den lokale sø. Tjek bare at isen nu faktisk kan bære!
Skøjteløb er en super aktivitet for børn og voksne, men det er meget nemmere at lære for børn end det er for voksne. Der er derfor god grund til at få spændt skøjterne på i en ung alder, hvor der ikke er så langt ned til isen som der er for de voksne.
Det kan nemlig gøre temmelig ondt at falde på halen som fuldvoksen, men som barn er det ingenting, hurtig op igen, måske med lidt tårer, men det er hurtig glemt.
Når du skal give dit barn nogle skøjter er det ikke lige meget hvilken model du vælger.
Justerbare skøjter er det mest populære for de kan genbruges fra sæson til sæson i voksealderen.
Her får man en skøjde med en blød inderstøvle, der minder lidt om en vinterstøvle. Selve skallen på skøjten kan så flyttes frem og tilbage, så der er plads til fusser der vokser.
Super smart, for skøjter er jo ikke noget man nødvendigvis behøver at købe hvert år, hvis det bare skal bruges et par uger.
Ishockey skøjter kender du nok. Det var de mest populære da jeg var barn og er det sikkert måske stadig for de lidt ældre børn. Her får man en skøjte der har en meget hård skal, der godt kan være lidt svær at få på og af.
Det er en hård skøjte fordi den skal kunne lave bratte sving og opbremsninger. Ulempen er så at den ikke er lige behagelig at have på som andre typer skøjter. Derfor er den ikke velegnet til de mindste børn.
Sidste skøjte er kunstskøjten som er til prinsessen på isen og har hakker foran til at lave tricks og skøjte med. Det er også en special skøjte som er anderledes og som er mest velegnet til de lidt ældre børn.
Uanset hvilken skøjte du vælger til dine børn, så sørg for at få den rigtige størrelse. Her må du ikke købe for stor, den skal ikke vokses ind i, men sidde godt og stramt, så man kan dreje og løbe uden at sjoske rundt i den.