Forkæl din baby

Forkælelse behøver ikke at være negativladet, men noget man gør, for at skabe glæde til andre mennesker ved at gøre en ekstra indsats. Det er derfor naturligt, at vi gerne vil forkæle vores barn. Ud over din overdådige kærlighed til dit barn, er det nok i det første stykke tid mest materialistiske ting, du ellers kan forkæle med. Dog ses der rundt omkring forskellige indslag på, hvad du ellers kan gøre. På barselscafeen i Solrød har der blandt andet været arrangementer omkring, hvordan du giver babymassage. Så vil din baby nok helt sikkert udstråle en vis tilfredshed, og føle sig i den syvende himmel efter sådan en omgang.

Få tid til dig selv

Nærmest alle dine vågne timer vil nok gå på at holde øje og være sammen med den lille. Men ligesom du forkæler dit barn, så har du også selv brug for forkælelse. Det kan være, du har mulighed for at tage en eftermiddag fri, hvor bedsteforældrene, din partner eller venner, kan hjælpe dig? Det faktum, at du kan få lidt tid med dig selv eller din omgangskreds uden din baby, vil også kunne bidrage til, du får mere overskud på længere sigt som forælder.

Find en balance

Som nybagt forælder skal der jongleres med rigtig mange bolde på én gang. Det er umenneskeligt at skulle forestille sig at kunne gøre det til perfektion. I starten vil det være naturligt at være over den nyfødte hele tiden, fordi de er hjælpeløse. I takt med, at dit barn vokser sig større, og kan gøre flere ting selv, vil det kunne åbne op for, at du også kan tilgodese dine egne behov. Det kunne også være en mulighed for, at dit barn kan lære grænser at kende. F.eks. hvis de spørger om du vil lege med dem, men siger, at du først kan efter, du har drukket din kop kaffe færdig.