En dansk sommeraften på terrassen med danske produkter

Haveaften

Hvad udgør egentlig den perfekte sommeraften på terrassen? Det er svært at give en fast opskrift eller et konkret svar på det spørgsmål. Det, der imidlertid kan siges om emnet, er, at det kræver god mad, godt selskab og de helt perfekte drinks. Har du disse tre ting i orden, så er du utvivlsomt godt på vej mod en skøn aften under den danske sommersol på din terrasse. Og nu hvor vi er ved det danske, hvorfor så ikke gå linen ud og både spise og drikke dansk?

De smukke danske råvarer

Vores lille land er kendt for mangt og meget i den store verden. Både i sportens-, musikkens- og i den intellektuelle verden har Danmark gjort en historisk forskel. Men vi er også kendt for vores mad- og drikkevarer. Her fanges nogle af verdens bedste muslinger og jomfruhummere. Vi producerer en enorm mængde svinekød af den fineste kvalitet. Vi har nogle af verdens bedste restauranter. Danmark er faktisk en gastronomisk højborg.

Det er helt sikkert noget, du kan drage fordel af, når du gerne vil gøre en sommeraften på terrassen helt perfekt. Anskaf nogle gode danske råvarer og kreer et måltid, din partner, dine venner og du selv sent vil glemme. Og så er der selvfølgelig lige drikkevarerne.

Danmark har altid været kendt for god øl. Men de senere år er vi her til lands også begyndt at lave nogle spiritusprodukter, der faktisk er med helt oppe i toppen, når det kommer til kvalitet. Der produceres rom, gin og whisky på eliteplan. Det kan du nemt benytte dig af, når du vil holde en fantastisk grillaften. Før du serverer maden, bør du skænke en lækker hjemmelavet drink, som er baseret på et produkt fra et af de mange troværdige og kvalitetsbevidste danske spiritusbrands.

Lækre drinks på terrassen, mens grillen varmer op

Når I sidder på terrassen og venter på, at kullene til grillen bliver varme nok til brug, skal I selvfølgelig nyde en læskende drink med et godt dansk produkt. Og her er der især én drink, der giver dig mulighed for at udnytte flere af de forskellige danske spiritusbrands. En long island iced tea.

I denne forfriskende cocktail skal der nemlig lidt af hvert i. Her skal du bruge både vodka, rom, gin, tequila, cointreau, citronsaft, sukkersirup, cola og isterninger. Her er altså tale om en drink, hvor du virkelig kan udnytte det store marked og det store potentiale, de danske brands kan tilbyde. Det er en supervelsmagende drink, der giver lidt til både den søde tand og til den skarpe og bitre.

Der er ikke nogen enkeltstående opskrift på den perfekte sommeraften på terrassen. Der er til gengæld en ret håndfast opskrift på en god long island iced tea. Og hvis du følger den, har du i hvert fald gjort en pæn indsats for at gøre aftenen god for dig selv og din partner eller dine venner. Gode drinks, lækker grillmad og godt selskab. Det er i hvert fald gode forudsætninger for nogle hyggelige aftentimer.