Styrk din viden om whisky

Nyder du et glas whisky i ny og næ? Så er du kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du blive klogere på whisky, så du kan fordybe dig lidt mere i det, du drikker. Du vil ligeledes blive præsenteret for nogle gode råd, når du skal nyde din whisky.

Whisky er blevet en ikonisk spiritus

Whisky har altid været en populær spiritus. Whisky er velsagtens også den mest populære spiritus, der findes. Det er selvfølgelig en subjektiv sag, men den generelle opfattelse er, at whisky er den spiritus, som de fleste har et forhold eller kendskab til.

Whisky skal ikke bare drikkes

Hvis du ønsker at nyde at glas whisky, skal den ikke bare hældes op i et tilfældigt glas. Hvis du ønsker at nyde din whisky, som en whisky skal nydes, skal du have fat i de rigtige glas. Der findes nemlig glas, som er beregnet til whisky. Whiskyglas er medvirkende til at bidrage med den rigtige stemning, så whiskyen kan nydes – lige præcis som den skal.

Må jeg bruge isterninger til at køle den ned med?

Der er flere holdninger til, hvordan whisky og isterninger har det med hinanden. I bund og grund er det en smagssag. Nogle foretrækker at bruge isterninger, andre foretrækker at bruge whiskysten. Hvis du gerne vil opleve den fulde smag, skal du ikke bruge isterninger, fordi isterninger er medvirkende til at fortynde whisky smagen, hvorimod whiskysten udelukkende køler whiskyen. Det er selvfølgelig op til dig, hvordan du ønsker at indtage din whisky.

Hvis du først lige er begyndt at drikke whisky, kan det sagtens være, at smagen er en smule overvældende i starten. I den sammenhæng kan det være relevant at fortynde whiskyen med nogle dråber vand. Men du skal være forsigtig. Hvis du tilsætter for meget vand, forsvinder whisky smagen.