Få bedre kaffe uden at købe dig fattig

Priserne på kaffe er steget en del det seneste år, og derfor kan du måske være fristet til at vælge den billigste løsning – hvilket tit også er den dårligste. I stedet for at straffe dig selv med discount-kaffe, skal du måske bare prioritere at vælge den kaffe, du bedst kan li’?

Første skridt på vejen mod bedre kaffe er at bruge hele kaffebønner i stedet for formalet eller instant kaffe. De koster måske en smule mere, men til gengæld får du masser af smag og aroma for pengene. Du kan finde masser af gode kaffetilbud, hvor du får rigtig meget kvalitet uden at blive ruineret. Bare ved at male dine egne kaffebønner, kan du forbedre din kaffeoplevelse betydeligt.

Flere fordel ved at fravælge formalet kaffe

Ud over at den formalede kaffe har mistet meget af sin aroma og smag, allerede inden den når hjem i dit køkken, er det en fordel, at du selv kan styre formalingsgraden. For forskellige bryggemetoder kræver forskellig finhed i de malede bønner. Espressobrygning kræver helt fintmalet kaffe, mens bønner til kaffebrygning i stempelkander skal males ret groft for ikke at forsvinde ud gennem filteret og gøre kaffen grumset.

Hold kaffen varm uden at gå på kompromis med smagen

Det er ikke anbefalelsesværdigt at genopvarme kaffen, når den først er brygget. Det er heller ikke optimalt at lade kanden stå på en varmeplade (du har nok set den type kaffemaskine på et lærerværelse eller lignende), fordi den lige så stille står og bliver stærkere og mere bitter.

Investerer du derimod i en af de mange termokander i god kvalitet, kan kaffen holde både varmen og kvaliteten i timevis. På den måde slipper du for at brygge kaffe én kop ad gangen, og termokanden er også praktisk, hvis du har gæster på besøg.